Code Électoral : Les Députés Convoqués Ce Jeudi

Après la validation en Conseil des ministres, ce lundi, 5 juillet 2021, des points qui ont fait l’objet de consensus au dialogue politique, le gouvernement passe à la vitesse supérieure pour le code électoral. Il a déposé un nouveau projet de loi sur la table du président de l’Assemblée nationale. Celui-ci vise a intégré, dans le Code électoral, les points consensuels comme, entre autres, l’élection du maire au suffrage universel direct, la suppression du parrainage.

Dans un décret daté du 5 juillet 2021, Macky Sall convoque les élus en session extraordinaire, après-demain, jeudi, pour l’examen dudit projet de loi. Sur la note, il est mentionné que c’est le ministre de l’Intérieur qui fera face aux députés pour défendre ce projet.

« Le projet de loi portant Code électoral dont le texte est annexé au présent décret, sera présenté à l’Assemblée nationale par le ministre de l’Intérieur qui sera également chargé d’en exposer les motifs et d’en soutenir les discussions », mentionne l’article 3 du décret.

Officiellement, les élections territoriales sont prévues le 23 janvier 2022. Contrairement à ce que de nombreux observateurs craignaient, si cette modification du Code électoral passe, le 8 juillet prochain, le Sénégal sera dans les délais du protocole additionnel de la CEDEAO qui interdit toute modification de la loi électorale, sans un consensus fort, à 6 mois d’une élection.

Author: S. N. NIASS

783 thoughts on “Code Électoral : Les Députés Convoqués Ce Jeudi

  1. Youtube Mp3 Video İndir hizmetimiz sektördeki en başarılı hizmetlerin önde gelenlerinden bir tanesidir. Siz de youtube mp3 indirmek veya youtube video indirmek istiyorsanız sitemize gelebilir ve yararlanabilirsiniz, sitemiz oldukça hızlıdır.

  2. Animeizletr Türkçe Anime ve Donghua izleme adresi. Bir çok çeşit Animeyi sitemizde HD kalitede izleyebilirsiniz. Anime bölümleri her zaman güncel olarak sitemizde yayınlanır. Aradığınız tüm animeleri Animeizletr’de bulabilir ve izleyebilirsiniz.

  3. DonghuaTR Türkçe Anime ve Donghua izleme adresi. Bir çok çeşit Animeyi sitemizde HD kalitede izleyebilirsiniz. Anime bölümleri her zaman güncel olarak sitemizde yayınlanır. Aradığınız tüm animeleri DonghuaTR’de bulabilir ve izleyebilirsiniz. Anime izle.

  4. Okumak istediğiniz tüm Manga, Manhwa ve Webtoonları Manga Oku TR’de bulabilirsiniz. Ekibimiz büyük bir gayret ve heves ile tüm güncel bölümleri ışık hızında okuyucularımza ulaştırır. Manga Oku TR kullanıcılarına değer veren bir sitedir.

  5. smm panel Bayi hizmeti, bayiyi farklı bir firmaya veren asıl bayi tarafından gerçekleştirilir. Örneğin bir kişi bir bayi açmak isterse sosyal medya panelini kabul ederek bayiliği hemen alabilir. Bu sayede kullanıcı hiçbir bayi fırsatını kaçırmaz ve bunlardan en iyi şekilde faydalanabilir.

  6. Mp3 Video indir en kolay şekilde çoğu platformdan mp3 veya video indirebileceğiniz en popüler sitedir. Sitemizde tek tıkla cihazınıza istediğiniz mp3 veya video dosyasını kaydedebilirsiniz. Mp3 Video İndir Türkiye’nin en hızlı video indirme sitesi.

  7. DonghuaTR İle Türkçe Animeler Ve Donghualar yani Türk Anime seçeneklerielinizin hemen altında! İstediğiniz içeriği En yüksek kalitede izleyebilirsiniz. Hızlı ve çalışkan ekibimiz her gün yeni bölümleri ışık hızında siz değerli kullanıcılarımıza sunar. Anime izle.

  8. Okumak istediğiniz tüm Manga, Manhwa ve Webtoonları Manga Oku TR’de bulabilirsiniz. Ekibimiz büyük bir gayret ve heves ile tüm güncel bölümleri ışık hızında okuyucularımza ulaştırır. Manga Oku TR kullanıcılarına değer veren bir sitedir.

  9. Animeizletr İle Anime izle ve Animeizletr yani Türk Anime seçeneklerielinizin hemen altında! İstediğiniz içeriği En yüksek kalitede izleyebilirsiniz. Hızlı ve çalışkan ekibimiz her gün yeni bölümleri ışık hızında siz değerli kullanıcılarımıza sunar.

  10. DonghuaTR Türkçe Anime ve Donghua izleme adresi. Bir çok çeşit Animeyi sitemizde HD kalitede izleyebilirsiniz. Anime bölümleri her zaman güncel olarak sitemizde yayınlanır. Aradığınız tüm animeleri DonghuaTR’de bulabilir ve izleyebilirsiniz.

  11. Oto kurtarma ve oto çekici hizmetleri yolda kaldığın anda iyi bir çekici ile hizmet alınmazsa daha kötü sonuçlara sebep verebilir. Marmaris bölgesinde yer alan aynı zamanda ve çevresine yol yardım hizmeti veren firmamızın tecrübesine güvenebilirsiniz.

  12. Profesyonel Çekici ve yol yardım hizmetiyle sizlere güvenli hizmet sunuyoruz kendi bünyemizde çalıştığımız profesyonel ustalarımızla Aracınızı Arızalı şekilde alıp sorunsuz şekilde sizlere geri teslim edebiliriz işinizden ve hayatınızdan tasarruf etmenizi sağlıyoruz bırakın Aracınızın sorununu bizler çözelim. Profesyonel Çekici ve yol yardım hizmetiyle sizlere güvenli hizmet sunuyoruz kendi bünyemizde çalıştığımız profesyonel ustalarımızla Aracınızı Arızalı şekilde alıp sorunsuz şekilde sizlere geri teslim edebiliriz işinizden ve hayatınızdan tasarruf etmenizi sağlıyoruz bırakın Aracınızın sorununu bizler çözelim. Profesyonel Çekici ve yol yardım hizmetiyle sizlere güvenli hizmet sunuyoruz kendi bünyemizde çalıştığımız profesyonel ustalarımızla Aracınızı Arızalı şekilde alıp sorunsuz şekilde sizlere geri teslim edebiliriz işinizden ve hayatınızdan tasarruf etmenizi sağlıyoruz bırakın Aracınızın sorununu bizler çözelim.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *